Köp inte den här boken

 

Och ja, jag följde uppmaningen och lånade den på biblioteket ;)

 

Boken är skriven av Ann-Christine Gramming, eller egentligen är det ett utdrag från hennes blogg där hon skrev om sitt ettåriga köpstopp under 2007. Jag har läst bloggen då det begav sig, men ville läsa det igen och det blir en annan upplevelse att läsa den i bokform bla i sängen än att sitta vid datorn.

 

Under ett års tid bestämmer hon sig för att bara handla det som är nödvändigt, och avstå från allt annat tex kläder, skor, restaurangbesök, bio, fika, uteluncher, leksaker,böcker osv. Om det är något som är nödvändigt skall det helst köpas begagnat, eller ännu hellre om det går att få gratis då någon annan kanske rensat hemma tex i garderoben.

 

I boken har hon skrivit upp vad som räknas som nödvändigheter, och en del saker kan kännas lite märkliga tex alkohol, samtidigt som barnens kalas inte får kosta något.

 

På det hela taget en intressant bok, i dagboksformat, där man får följa hennes tankar och ibland är det svårt för henne att stå emot köplusten. Ibland ångrar hon sitt köpstopp, men resonerar mycket intressant om vad vi behöver, egentligen. Hon skriver även en del tänkvärt kring hur vi använder vår tid. Ska vi arbeta massor för att tjäna pengar att köpa saker för, eller ska vi använda tiden till att leva???


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0