Affordable luxury

Idag har jag haft en riktig "lyx"-dag. Morgonen började med ett lagom ansträngande yogapass, sen hem och ta en dusch, för efter det skulle jag åka med en kompis och äta lunch på restaurangskolan. Hennes dotter har precis börjat på gymnasiet där och idag skulle hon arbeta i restaurangen och servera.


 

Massa gott att välja mellan på menyn, och trots att rätterna inte är så många är det ändå svårt att välja. Jag började iallafall med en jordärtskockssoppa som var helt ljuvligt god, oc de små baconbitarna var perfekta som kontrast till den lena soppan, som även innehöll ett överraskande inslag av trattkantareller. En gudomlig början.

 

Sen följde den helstekta biffraden med palsternackspuré, madeirasky och potatisgratäng. Jag slog även till med ett glas rött vin så här mitt på dan en onsdag ;)

 

Avslutningen på lunchen blev en vaniljcheesecake med kanel och rödvinskokta päronbitar.


 




Maten var supergod, i klass med vilken restaurang som helst, som hade tagit betdligt högre priser på det vi åt. För detta plus ett glas vin och en kopp te betalade jag 120 kr!! Verkligen prisvärt, och gav ändå en känsla av att lyxa till det. Kan bara rekommendera ;)




Och min väninnas dotter klarade jobbet galant! Hit går vi tillbaka flera gånger :))


Mycket mätt och lite småtrött hämtade jag upp dottern, som denna vecka bor hos sin pappa, för ett tandläkarbesök som bara tog tio minuter. Efteråt botaniserade vi länge på biblioteket och har en hel hög med böcker med oss hem, så nu blir det soffläge med en bok.


En perfekt ledig dag! ;)


Kommentarer
Postat av: Yve

Det ser verkligen gott ut.Behöver man boka bord innan man går dit? Kan tänka mig att prova nästa gång jag åker till stan.

Vilken härlig ledig dag du haft.Sådana dagar är värda massor.

2011-10-19 @ 16:50:47
Postat av: balansilivet

Det bästa är att boka bord för det är väldigt populärt, och mest bland pensinärer har de sagt tidigare. En titt i restaurangen idag bekräftade detta ;)) Men ibland har man tur och får bord ändå. Idag stod ett bord för fyra tomt, och en annan gång hade jag tur och fick ett bord för två på plats, men det säkraste är att boka!

2011-10-19 @ 16:59:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0