Närvarande i nuet

För att lyckas med något är det viktigt att helt vara närvarande i det man gör. Jag försöker vara medveten, och vara i nuet, istället för någon annanstans.


Men idag har jag fått ett exempel på hur viktigt det är att verkligen vara med i det man gör. Jag har varit och ridit ikväll. Och det gick inte alls bra. Jag fick inte till det helt enkelt, och kände mig lite ledsen. Förra gången bytte vi hästar, och det var andra gången jag red den jag hade idag. Jag funderade på om det kunde vara så att vi inte riktigt har lärt känna varandra än, och det var därför det inte riktigt gick idag.


Nja, delvis kanske, men nej, det var inte anledningen till ett dåligt resultat. Sen slog det mig - jag var inte riktigt med i ridningen ikväll. Jag var för trött för att riktigt kunna hänga ihop. Ibland hörde jag inte ens vad ridläraren sa när hon berättade om olika övningar, och kände oj då, vad ska vi göra nu?


Idag har varit en sån där dag då allt bara flyter på, utan något uppehåll mellan olika saker. Massor av möten på jobbet hela dagen, och jag fick till och med klämma in ett kortmöte på fikarasten. Skyndade mig iväg efter jobbet för att hämta maten som jag ska få testa denna veckan från Kitchenwiz - Så gott som klart, och så snabbt hem för att få färdigt då dottern och hennes pappa skulle komma på middag och testa maten.


Sen iväg till ridningen, då jag tänkte att hästen jag har nu går lektionen innan så jag behöver inte göra iordning honom, utan kan sitta i lugn och ro och kolla på lektionen innan. Så blev det inte så, utan jag fick snabbt borsta, kratsa hovar, sadla och tränsa.


När lektionen väl var igång var jag inte helt närvarande. Och sånt känner hästar direkt, och resultatet blev inte bra. Det var inte hästens fel, utan mitt. För att få ett bra resultat, oavsett vad det handlar om, är det viktigt att vara närvarande i nuet!

Kommentarer
Postat av: Biggan

Min mor (borta sedan många år...) tycks ha varit en tidig mindfulness-expert. Hon sa ofta "koncentrera dig nu på det du gör"!

Jag var - då som nu; ofta på väg någon annanstans.

Nej stanna upp...tänka nu är jag här, gör det här är nog ganska viktigt.Njuta av, vila i - situationen. Se vad den har att ge..?

Jag hade ju förmånen att få gå kurs hos Ola Schenström, känd Mindfulness-expert och distriktsläkare sedan många, många år. Internat tre plus två dagar - det var givande och annorlunda.

En sak som vi också lärde oss var att använda sig av S O A S...om vi hade något som bekymrade oss. Mycket praktiskt och bra! Stanna upp Observera Acceptera Släpp...

2011-11-30 @ 00:20:35
URL: http://mindreprylar.blogg.se/
Postat av: balansilivet

Vad härligt att gå på kurs för Ola Schenström :)) Ja, S O A S är en bra tumregel att ha med sig. Jag tror att jag har skrivit om den i något tidigare inlägg, då det är en bra tanke att ha med sig för att inte gå och grubbla över saker, utan släppa det och förlita sig på att det blir bra ändå.

2011-11-30 @ 10:36:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0