Möjligt boende?

Jag ramlade över ett hus på Hemnet, som fångade mitt intresse av tre skäl; dels priset som var mer än överkomligt, 650.000 kr, dels att det är ett lantligt läge när Kungsbacka och dels att det är ett rött trähus med vita knutar och glasverande...precis som jag vill ha :))


Men jag vill gärna höra era synpunkter, både positiva och negativa, om detta skulle kunna vara ett fungerande boende för oss. Huset är på 45 kvm, vilket är rätt litet för två personer, men det finns en sovalkov i köket som rymmer en 160 säng plus att det går att öppna upp över vardagsrummet och inreda vinden till sovloft. Tomten är på drygt 1000 kvm. Visningen är på lördag så då ska jag ta reda på mer information, som tex om det går att bygga ut huset. Så här ser det ut i nuläget iallfall





 






Om man hägnar in tomten och skyddar mot vägar hade träd, buskar och ytan varit helt perfekt för katterna att leka runt på....och för två tjejer också ;)














Ett stort härligt lantkök med vedeldad spis, precis som jag vill ha ;)






Ett vardagsrum som i dagsläget känns alldeles för gult, men med vit färg på väggarna skulle kännas luftigt, och med en kamin, precis som jag vill ha ;)




Enbart dusch, och inget badkar, som är ett litet minus, men vi duschar betydligt oftare än vi badar (och dottern badar aldrig) så kanske det funkar med enbart dusch, som kanske kan kompletteras med badtunna utomhus så småningom



Så, vad tror ni - kan detta vara något för oss eller inte? Ge gärna era synpunkter!


Kommentarer
Postat av: Pernilla/ekoenkelt

Jag tror absolut det kan funka, det känns inte alls litet på bilderna! Sovalkoven ser det ju ut som, enligt ritningen, att man lika gärna skulle kunna "vända på" så att öppningen blir in mot vardagsrummet?

2011-11-21 @ 17:14:58
URL: http://ekoenkelt.wordpress.com
Postat av: Carina S

Huset ser ju fint ut invändigt men...tänk på att kolla upp tråkiga saker såsom ventilation,energiförpbrukning- tvåglasfönster som kräver mer värme,Taket- behöver det läggas om,servitut,.Det är sådana saker som kan kosta om det inte fungerar.Lycka till med husköpet!

2011-11-21 @ 19:28:34
Postat av: Marie

Det ser ju väldigt fint ut och varför skulle du inte kunna bygga ut i en framtid? Tomten är tillräckligt stor. Kolla bara vilka som äger granntomterna och om det finns eventuella byggplaner eller annat runtomkring.

Lycka till!

Marie

2011-11-21 @ 20:42:58
Postat av: Beatrice

Fint hus! Lite luriga är dock mäklarna då de ofta använder vidvinkel vid fotograferingen ;) 45 kvadrat känns litet. Vi bor på 67 kvadrat och det känns i minsta laget. I mitt tycke ser det dock ut att ligga lite nära vägen men det kanske är en väg med väldigt lite trafik...



Jag reagerade på en sak och det var att du redan funderar på att ev bygga till huset. Vi äger ju ett gammalt hus och har byggt till och renoverat efterhand. Vill bara nämna att det är rejält dyrt att bygga ut ett hus och även en renovering kostar på om man inte kan göra den själv. Som ett litet exempel - vi köpte precis hyvlad furu för att göra 4 fönstersmygar i kök o vardagsrum - summa nästan 1000 kr. Bara för det lilla.



Jag ser ingen tvättmaskin eller utrymme för att torka tvätt. Finns det i separat byggnad? Hur ordnar ni förvaring av kläder mm? Kolla hur de nuvarande ägarna har löst det? Finns det möjlighet att åka kommunalt för dig/dottern till skola och jobb? Marken ser väldigt platt ut, kolla om det är ordentlig avrinning så att det inte blir fukt under huset. Om du bestämmer dig för huset se då till att göra en riktig besiktning av huset. Det kostar ett par tusen men det kan du ha igen om det är något på tok.



Det är inte min mening att bara dra upp negativa saker men jag vet av egen erfarenhet att man lätt blir "helt såld" på hus. Vi skulle ha ett 1-planshus men sitter med ett 1 1/2 plan med toalett på ovanvåningen. Huset hade dock potential tyckte jag ;) Vi trivs jättebra, det är inte det men ett 1-planshus hade varit bättre i längden.



Tänk nu till ordentligt och lyssna till dottern om hon nu t.ex känner att hon vill ha ett eget rum, vilket blir lite svårt i denna stugan.



Håller tummar o tår för att du/ni fattar det beslut som passar er bäst.



Kram

2011-11-21 @ 21:03:34
Postat av: PiaFia

Det ser fint ut! Men det är mycket att tänka på vid ett köp. Men åk dit och kolla så närmar du dig ditt mål!;) TACK för en underbar blogg!

2011-11-21 @ 21:51:50
Postat av: Elisabet

45 kvm låter lite väl litet. Dottern blir ju äldre och har säkert behov av ett eget rum. Har ett par kompisar som bor i ett litet hus och de har ständigt problem med plats för förvaring samt svårt att ta emot gäster mm (detta är bara en tillfällig lösning tills de hittar något annat men de har bott där i 5 år nu). Men åk absolut och titta på visningen så bildar ni er en uppfattning om hur det ser ut i verkligheten och vad som finns för ev framtida lösningar.

2011-11-22 @ 07:59:19
Postat av: Marie

Friggebod till förvaring? Nu kan man ju ha 15 kvm utan att begära bygglov. Kanske för dottern när hon blir lite äldre?

Allvarligt talat tycker jag du ska titta på LÄGET i första hand! Hur se det ut runtomkring, grannar mm

Marie (än en gång)

2011-11-22 @ 09:17:06
Postat av: CrimsonAnna

Köket och vardagsrummet ser jättemysigt ut. Min spontana reaktion är att det bara är sovalkov. Jag har bott så själv och det var inte särskilt skönt-sovrum vill man kunna stänga om.

2011-11-22 @ 10:08:19
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: Irene

Ja, Du vet ju redan vad jag anser om detta... men eftersom Du fått så mycket kommentarer om interiör och exteriör på huset så hoppas jag verkligen att Du tänker över detta :-) - det är ett av de mest utsatta lägen man kan hitta på landet :-(

Det kommer fler hus, så vore jag Dig skulle jag lägga lördagen på något annat ;-)

Kram från "Glädjedödaren" :-)

2011-11-22 @ 10:52:29
URL: http://fengshuiblogg.blogspot.com
Postat av: Irene

Felskrivet av mig, det skall stå "hoppas jag verkligen att Du tänker över LÄGET"

:-)

2011-11-22 @ 10:57:37
URL: http://fengshuiblogg.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag tycker du ska vänta, huset ligger för nära vägen och det är för litet.

2011-11-22 @ 19:43:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0