Att njuta

En av de lyckostrategier forskning har visat ökar vårt välbefinnande och vår lyckonivå är att njuta. Detta är en lyckostrategi som tilltalar mig :))


Men vad innebär då att njuta? Det finns ju många olika saker man kan njuta av, och olika människor har olika svar på den frågan.


Även om jag har ganska mycket inbokat under november månad är mycket av det sådant som ger mig njutning. Men balans mellan aktivitet och vila är viktigt för mig.


Så här ser min lista över olika saker som ger mig njutning ut, varav jag faktiskt ägnat mig åt alla den senaste veckan ;)


* Att få massage. Beröring gör att kroppen utsöndrar må-bra-hormonet oxytocin. Massage ger också en möjlighet till total avkoppling för mig. Jag brukar försöka boka in en timmes massage relativt regelbundet, och för att inte spränga min ekonomi väljer jag ofta elevbehandlingar på tex Axelssons eller Gilda Beautyschool. Någon gång per år försöker jag också komma iväg på spa över en natt och unna mig total avkoppling





* God mat. Att äta gott är ett av livets glädjeämnen tycker jag, och något jag njuter mycket av. Så för mig var gårdagskvällen en riktig höjdpunkt, men det behöver inte vara gourmetmat. Det viktigaste är att använda bra råvaror, sen kan själva maten vara ganska enkel. Choklad ingår också i denna kategori ;)


 

* Tystnad och sjävvald ensamhet. Att få vara själv och njuta av tystnaden är något jag uppskattar mer och mer. Jag älskar aktiviteter och att umgås med vänner, men jag behöver tiden helt för mig själv också. Idag vaknade jag tjugo minuter innan morgonyogan, så istället för att stressa iväg till det har jag njutit av en lång förmiddag i morgonrock, en varm dusch med tända ljus och sen krypa upp i soffan och njuta av nästa sak på min lista :)




* Att läsa. Men idag ska jag inte läsa en bok, utan den nya tidningen Fixa Vinter. En annan sak jag njuter av är våra olika årstider, och växlingarna i naturen. Vi har haft en underbar höst, men nu börjar det dra ihop sig mot vinter och jag ser fram emot det. I helgen ska vi på den första julmarknaden på Tjolöholms Slott och nästa vecka är det första advent.




* Glädje och skratt. Att umgås med vänner är något jag njuter av. Att skratta och vara glad tillsammans med andra ger massor av energi. Ikväll ska jag på en föreläsning jag ser fram emot Power of Passion där jag räknar med en hel del skratt, mingel och umgänge. På fredag blir det lite stillsammare umgäng med några vänner på pizzerian i vårt område där de har trubadur som spelar.





* Djur. Katter är så fantasiska djur, som ger mig massor av möjligheter till att utöva mindfulness och njuta med alla sinnen. Deras päls är så silkesmjuk att klappa, spinnandet är så rogivande och de är så enormt söta att titta på. Jag snusar gärna på deras päls och tycker de doftar så gott




Här är en något suddig bild på de två som har flyttat ifrån oss. Puss på er!


Detta är några av de saker jag njuter av. Vilka är dina njutningar?


Kommentarer
Postat av: Lydia Jeppsson

Var också på Power of Passion i Malmö, så himla härligt och en sån energikick.

Ha en fin helg,

Lydia

2011-11-18 @ 20:36:09
URL: http://lydiasgronafingrar.blogspot.com/
Postat av: Elisabet

Katter är verkligen livsnjutare. Vad söta de är!!!

2011-11-20 @ 07:48:23
Postat av: balansilivet

Visst är det härligt både av att själv njuta av katter, men också se hur de njuter fullt ut av livet. Just nu ligger alla fyra här hemma och sover... igen :)

2011-11-20 @ 10:52:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0