Älska hösten!

Varmt och grått, grått, grått har det varit i Göteborg ett bra tag nu. En del på jobbet suckar över det gråa, men jag tycker det kan vara ganska mysigt :)




Men det finns massor du kan göra för att få en gladare och piggare höst;


* Tänk dig mysiga höstkvällar med tända ljus, antingen ensam eller i sällskap. Som igår efter jobbet när jag stannade till hos en vän några timmar. Vi satt i hennes kök, drack te, åt mackor, pratade och tände i öppna spisen. Då ska det vara lite grått ute så det blir extra mysigt inne :))


* Även om du längtar tillbaka till sommaren, acceptera det naturliga i livets cykler och vår biologiska rytm. Människan är skapad för att ha en lägre aktivitet under den mörka delen av året. Vi ska äta mer och sova mer. Följ din naturliga rytm.


* Alla känslor som vi har behöver vi ha. Det är viktigt att få uppleva hela spektrumet av känslor. Ibland är vi ledsna, och upplever sorg och nedstämdhet. Det är inget onaturligt tillstånd, som vi snabbt måste ta oss ur. Tvärtom, det är en del av livet, och en del av att vara människa. Det får oss att sakta ner tempot, ta det lugnt, reflektera och kanske göra förändringar. Även om det inte känns så när vi är mitt uppe i en kris, så innebär kriser också utveckling.


* Att vi behöver sova mer under hösten är viktigt att bejaka. Gå och lägg dig lite tidigare, men sov inte för länge på morgonen. Det är viktigt att få ta del av dagsljuset så gå gärna ut en stund mitt på dagen.


* Frukt och grönsaker är bra att äta som motvikt till den tyngre maten vi äter den kalla årstiden. Dessutom finns det ju mängder med fräscha svenska frukter och grönsaker nu mitt i skördetid. Ta vara på det!


* Även om det är mysigt att sitta inne och kura på hösten - gå även ut och upplev hösten! Även om det regnar är det skönt att gå ut en promenad. När jag hade min hund åkte vi ofta ut till havet även när det ösregnade. Det var härligt att ta på sig regnställ, gummistövlar, keps och lufsa runt i vattnet, och vi var ofta ensamma där också :)) Blir du blöt och kall är det skönt att ta en varm dusch efteråt, ta på sig torra kläder, göra en kopp te och känna sig som en ny människa. Eller så kan du göra som min vän igår - ta dig ner till en bastu vid havet eller vid en sjö, basta och sen bada i det iskalla vattnet. Jag får se om jag kanske gör henne sällskap någon gång. Jag vill ju helst att vattnet ska vara 20 grader innan jag badar, men jag kanske ska göra vinterbad en chans ;))

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0