Semestertid

Snart är semestern här. Om några veckor slutar skolorna runt om i landet, och sen är det bara någon vecka kvar så är det midsommar. Efter midsommar är det många som börjar sin semester. Om en och en halv månad börjar jag min semester. Kanske du också? Även om det inte är så långt kvar kanske det känns trögt de sista veckorna. Vintern har varit lång, maj har inte varit särskilt solig och varm på de flesta håll. De sista veckorna innan semestern kan kännas väldigt långa, men genom att ge dig själv små avbrott i vardagen känns det lättare.


- Lek turist i din egen stad eller i din närhet. Gör en minisemester på hemmaplan i helgen. Besök museum du aldrig varit på, finns det något slott i närheten kan du gå på en guidad visning. Gör iordning en härlig picknick och sök upp en vacker park





- Ordna en fest med vännerna. Bestäm ett land som tema, och laga antingen maten själv, beställ från en restaurang eller ha knytkalas. Läs på om landet, dess seder och bruk


- Börja varva ner de sista veckorna innan semestern börjar. Många kör på i full fart ända fram till semestern, och använder sedan den första semesterveckan till att försöka gå ner i varv. Börja varva ner i tid, så du kan använda semestern till avkoppling.


- Känns det som det är för långt kvar till semestern. Ta ledigt en dag, eller ta ut komp och sluta vid lunch någon dag. Boka in tid för avkoppling, kanske massage, ansiktsbehandlning, manikyr eller pedikyr, eller bara ett besök på ett spa för bad, bastu i lugn och avkopplande miljö



Kommentarer
Postat av: Emelie S

Vilka härliga tips. Jag gillar särskilt tipset om att laga mat från ett visst land och läsa om landets seder och bruk. Det skulle jag vilja testa någon gång. Gärna något jag tidigare inte besökt.



Jag får uppfattningen om att folk i allmänhet har alldeles för mycket fokus på just semestern. Visst är det jättehärligt att vara ledig flera veckor i sträck...men det finns ju ingen naturlag som säger att man måste lida de andra 11 månaderna ;)



Dessutom känns det som att mångas förväntningar är så stora att de riskerar att bli väldigt besvikna om något inte blir som de tänkt.



Att se till att njuta lite varje dag känns riktigt härligt! Jag har redan börjat...

2011-05-30 @ 14:42:16
Postat av: Nöjesportalen

Checka in bloggen med nya storfilmer varje dag!

Det är helt gratis och allt du behöver göra är att trycka på play!

2011-05-30 @ 15:16:29
URL: http://nojesportalen.blogg.se/
Postat av: Josefine

Säljes: Sommarens snyggaste solglasögon RAY BAN! Helt nya med alla tags kvar. Först till kvarn! 500 kronor, nypris 1299:- http://bloppisjosse.blogg.se/2011/may/saljes-ray-ban-wayfarer2140-tortoise.html

2011-05-30 @ 15:17:08
URL: http://bloppisjosse.blogg.se/
Postat av: Josefine

Säljes: Sommarens snyggaste solglasögon RAY BAN! Helt nya med alla tags kvar. Först till kvarn! 500 kronor, nypris 1299:- http://bloppisjosse.blogg.se/2011/may/saljes-ray-ban-wayfarer2140-tortoise.html

2011-05-30 @ 15:17:08
URL: http://bloppisjosse.blogg.se/
Postat av: Hanna Skattberg

fin blogg!

hur mår du?:P

2011-05-30 @ 15:39:28
URL: http://hhannaskattberg.blogg.se/
Postat av: balansilivet

Emelie: Visst är det så att många har alldeles för stort fokus på semestern, och DÅ ska man förverkliga allt man inte hunnit med under året. Det är ju att bädda för besvikelse! Året består av 52 veckor, och det är sorgligt om man bara lever 4-5 av dom, och låter resten av tiden bli en transportsträcka. Tycker du är inne på helt rätt spår. Varje vecka, och kanske varje dag hitta olika glädjeämnen som förgyller livet.



Hanna: Tack! Vad roligt att du har hittat till min blogg. Jag mår alldeles förträffligt bra, tackar som frågar :) Hur mår du?

2011-05-30 @ 18:42:36
Postat av: Emelie S

Nä, livet är alldeles för kort för att använda massa veckor som transportsträcka. Ta vara på varje ögonblick, det gillar jag :)



Svårt att lära sig men spännande!

2011-06-01 @ 17:21:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0