Femte nyckeln: vanan

Den femte, och sista, nyckeln till att framgångsrikt få en bestående förändring är att göra lyckostrategierna till en vana. Det krävs beslutsamhet och hängivenhet för att uppnå en varaktig lycka. Ansträngningen är störst i början, precis som vid alla andra tillfällen när vi ska lära oss något nytt, men minskar efter ett tag, när vi har gjort det nya beteendet såpass ofta och mycket att det blir en vana. Något vi gör automatiskt.


Vanor är något vi utför utan att först aktivt fatta ett beslut att vi ska göra något. Det är inte medvetna handlingar, man bara gör dom. Vanor blir till genom upprepning och genom övning


När det gäller lyckostrategierna är målet att skapa vanor som sporrar till lyckoaktiviteter tex som får oss att bli tacksamma, att förlåta, att njuta, att se positivt på saker - helt enkelt att göra positivt tänkande och positiva beteenden till en vana. Däremot bör vi undvika att göra lyckoövningarna på exakt samma sätt varje gång. Då blir övningen enformig och vi blir tillvanda. Där kommer den andra nyckeln in; tajming och variation.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0