Ljuvlig tacksamhet

Jag tittade tillbaka i bloggen och såg vad jag skrev för inlägg i januari när bloggen startade.


Att känna och uttrycka tacksamhet har jag skrivit om flera gånger förut. Lyckoforskningen har visat att de som uttrycker sin tacksamhet, och för tacksamhetsdagbok, upplever en större lycka. Att vara tacksam för allt som finns omkring oss gör att vi blir mer nöjda med våra liv, och när vi är nöjda med våra liv mår vi bra. Vi slutar tänka på allt det vi inte har, och ställer in fokus på allt det som vi faktiskt har, och allt som finns att vara tacksam för.




(Gääääsp......)


Så här skrev jag en vecka i januari:


* Jag är så tacksam för alla mina kära vänner. Att ha vänner som peppar, stöttar och på alla sätt skänker glädje är en ynnest, och ni lyfter mig.


* Jag är tacksam för att jag fått några fina eftermiddagar med dottern, trots att denna vecka varit pappavecka


* Jag är tacksam för en ljuvlig dag på Säröhus. Älskar allt med det stället, och att ligga i en massagefåtölj och se ut över havet, solnedgången och fyrarna som tänds - det är ett ögonblickets lycka


* Jag är tacksam för en mycket intressant dag med inspirerande föreläsningar jag fick vara med på i torsdags, trots att jag inte jobbar för samma företag längre


* Jag är tacksam för en arbetsintervju som gav mig massor av feelgood. Nu hoppas jag bara på positivt besked nästa vecka. Håll alla tummar och tår!


* Jag är tacksam över att solen sken idag, och gav mig härliga vårkänslor


* Jag är tacksam över mitt hem där jag mår så bra. Särskilt när det är nystädat som nu :)


* Jag är tacksam att vi har en så fin inrättning som bibliotek, med ett överflöd av böcker att välja på. Och det är gratis


* Jag är tacksam över att jag hade dubbeltimme på ridningen denna vecka


* Jag är tacksam över att en vän tog med mig på en föreläsning om tonåringar som jag inte ens hade vetat om att den var annars


När jag läser min tacksamhetslista igen, såhär flera månader senare, blir jag så glad och jag påminner mig sjäv vad mycket härligt det finns att vara tacksam för. Jobbet jag var på intervju på då är faktiskt det jobbet jag har idag :)


Att skriva ner det har en så viktig betydelse, dels för att vi blir tydligare för oss själva. Vi måste tänka till och formulera våra tankar fullt ut. Men framförallt så finns tacksamhetslistorna att ta fram för dagar då man känner sig lite nere och lite deppig. Dagar då man behöver bli påmind om allt som är bra. Sådana dagar har vi alla emellanåt, och det är också en del av livet. Men i och med att vi skriver ner saker vi är tacksamma för, gärna varje vecka (eller varje dag om det passar dig bättre) hjälper det oss att korta ner de stunderna så att vi snabbare blir på bättre humör igen.


Min lista från januari gav mig en kick idag också :)

Kommentarer
Postat av: Therése

Du är så klok!

Jag är glad att jag har hittat hit till din härliga blogg.

Kram Therése

2011-07-30 @ 17:17:58
URL: http://mychoice-tess.blogspot.com/
Postat av: balansilivet

Åh, vad gullig du är!! Alla era positiva kommentarer gör mig så glad. Jag är glad, och tacksam att min dotter fick mig att ta steget att börja blogga. Det här ger mig så mycket glädje och energi! Kärlek! Kram till dig!

2011-07-30 @ 18:50:32
Postat av: Lyckokompaniet

Underbart att läsa om allt du är tacksam över. Halloy!



Vi kommer att köra en hel vecka med positiva övningar i vår blogg på Lyckokompaniet. Kolla gärna in om du vill.



Mvh

Linda på Lyckokompaniet

2011-08-07 @ 23:56:04
URL: http://www.lyckokompaniet.se
Postat av: balansilivet

Linda: Vad roligt att du har hittat till min blogg :) Jag ska absolut läsa vad ni skriver på er hemsida.



Och visst finns det mycket i vardagen, varje vecka, att vara tacksam över om man bara ger sig en stund att känna efter :)

2011-08-08 @ 08:56:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0