Sköna Söndag

Söndag brukar vara veckans skönaste och friaste dag. De allra flesta är lediga från jobbet på söndagar, och detta är en dag då det inte finns så många "måsten". Veckodagarna är det jobb, egna aktiviteter, barnens aktiviteter, lördagar städas det och handlas, och åker på träning, och på matcher....men söndagar är ofta en dag som ligger som ett oskrivet blad framför en. Vad ska man då hitta på en sån dag?


Om du, som jag, är en person som vaknar tidigt även på söndagar har jag upptäckt ett TV-program som är riktigt intressant - Tidsdeckarna på TV4 07.30. Det är egentligen ett barnprogram där de dramatiserar vår svenska historia. Varje program gör nedslag i olika tidsepoker och olika historiska händelser. Vilket roligt sätt att lära både barn och vuxna om vår svenska historia. Jag har sett om Vasa, stenåldern och idag ett nedslag i tidigt 1800-tal om hur ryssarna övertog Finland från svenskarna. Detta program rekommenderas verkligen. Roligt, intressant och lärorikt.





Eller så kan du lägga dig skönt på soffan och läsa en bok. Igår läste jag ut den senaste boken i Shopaholicserien av Sophie Kinsella. En minishopaholic i mammas fotspår





Jag har läst alla böcker i serien. Den första för ganska många år sedan, men då hette den En köpgalen kvinnas hemliga liv, för att sedan byta namn till En shopaholics bekännelser, som också blev film med Isla Fischer i huvudrollen. Böckerna är lättlästa och emellanåt ganska roliga, men jag tycker att det blir lite för mycket av samma sak hela tiden. I senaste boken handlar det om att hon ska försöka planera en överraskningsfest, och klantar naturligtvis till det hela tiden och den handligen känns väl tunn att fylla nästan 400 sidor med


Söndag kväll innebär mer TV för många numera, nämligen Solsidan. Är man i medelåldern är det mycket igenkänningshumor. Serien har verkligen blivit en succé och det verkar som A L L A tittar på den (naturligtvis gör ju inte alla det, men när det senaste programmet diskuteras på Fb, på jobbet, bland vänner så känns det så). Själv sitter jag bänkad ikväll kl 20 som vanligt. Ser du också Solsidan?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0