Intressant bok

Igår var jag en sväng till biblioteket för att lämna tillbaka några tidningar och böcker, och dottern ville låna någon bok nu när det är sportlov. På biblioteket är det sällan jag går och letar bland hyllorna, om jag inte är ute efter någon särskild bok, eller en bok i en speciell faktakategori. Däremot tycker jag om att se vilka böcker de valt att lyfta fram lite extra. Igår såg jag två böcker som intresserade mig. Den ena handlade om att skapa en medelhavsträdgård, och den kommer jag låna lite längre fram, när det inte bara handlar om att drömma om trädgård, utan att det faktiskt är dags att fixa trädgården inför säsongen.


Den andra boken som fångade mitt intresse fick även följa med hem. Jag har läst om den, men inte läst boken


Boken gör en djupdykning i fenomenet modebloggar, men skriver även en del om bloggar i allmänhet. Författaren Maria Saxbo varvar intervjuer med de stora modebloggarna, vilka alla verkar vara födda runt 1980, och analyser kring modebloggandet. Det är intressant att läsa om hur den första svenska modebloggen startade 2003, av en bibliotekarie. Flera av de stora modebloggarna är ganska "gamla" med sina 30 år. De flesta som bloggar om mode idag är tonårstjejer. På bloggportalen.se finns 19.000 modebloggar listade. På bloggtoppen finns det 145 sidor med listade modebloggar.

Boken innehåller även en hel del bloggtips från etablerade och erfarna bloggare. Intressant läsning, tycker jag. En av de stora modebloggarna är naturligtvis Sofi Fahrman. Hon har även gett ut två böcker där huvudpersonen är modebloggare. Den första köpte jag som pocketutgåva och tog med mig på min golf & wellnessresa till den tunisiska ön Djerba i höstas.

 

Jag har aldrig läst Sofi Fahrmans blogg, men jag bläddrar i tidningen Sofis Mode ibland, då jag är intresserad av kläder. Så för mig var denna bok intressant såtillvida att den gav inblick i en helt ny värld för mig. Men efter några kapitel var jag så irriterad av alla namedroppande, och namngivna ställen och märkeskläder. Sida upp och sida ner är det bara märken, märken, märken. Men jag tyckte ändå att boken var intressant då den gav en bra skildring av hur arbetet med att starta en modeblogg går till, och hur snabbt en bloggare kan bli hypad och få inflytande.

Så när den andra boken kom ut: Elsas värld var jag ju tvungen att läsa den också :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0