Städa

Idag trotsade jag solen och stannade inne hela dagen för att städa :) Sommartid när vädret ropar på mig att vara ute i solen brukar det bli städningen som kommer lite i skymundan.


Men idag skjutsade jag iväg dottern med några vänner till Liseberg, och så hem och städa. Damma, dammsuga, torka golv, plocka i ordning....


 

... och så blev det lite mer saker utrensat. Böcker och skivor har alltid varit min akilleshäl och något jag tidigare har haft svårt att rensa bort. Men när man väl gjort det första gången, går det lättare och lättare och idag åker dessa ut.

 

Jag har alltid gillat att organisera och ordna hemma. Förvaringsmöbler har jag alltid älskat. Men så har jag ju även gillat att röja, rensa och göra mig av med saker (utom just böcker och skivor då ;)) så jag brukar skämta om att "Undra varför jag envisas med att köpa nya förvaringsmöbler. Jag rensar ju så mycket så sen finns det ju inte mycket kvar att förvara".


Så i takt med att jag rensar minskar även behovet av möbler för förvaring av saker. En bokhylla har redan åkt ut, den andra är på väg och ska bytas ut mot något mindre. Nu åker även CD-hyllan ut. Det är för många hyllor som gapar tomma efter att jag rensat bort skivor jag aldrig lyssnar på. En del av dom, som tex Bruce Springsteen, köpte jag en gång för många år sedan, då det var något man "borde ha" i sin skivsamling även om jag inte gillade honom speciellt mycket. Köp aldrig något ni inte gillar eller tom älskar själv bara för att "det är så det ska vara"!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0