Modevecka

Denna vecka är det modevecka i Stockholm där modet för nästa vår/sommar visas. Nu när vi börjar ställa in oss på att höstkläderna är på intåg är modebranschen redan framme vid nästa sommar, och lägger beställningar på vad de tror att vi kommer handla då. Jag hörde att både klädbranschen och skobranschen hade sålt mycket sämre i juli i år än vad de räknat med. Kanske är det så att vi är flera som tänkt till och insett att det inte är mängden kläder i garderoben som avgör om du är välklädd eller inte.


Personlig stil är något som består över tid, medan mode har mycket kortare livscykel. Igår hade Odd Molly visning på sin kommande sommarkollektion.



Jag gillar Odd Molly (nähä, det har ni inte fattat än va ;)), men jag tycker deras kläder är såpass tidlösa att jag inte känner något behov alls av att ha kläder från den senaste kollektionen. Jag har köpt några plagg som jag verkligen gillar (och två felköp som ska säljas på Tradera) och de kan jag ha länge. Skulle jag tröttna på något plagg lägger jag ut det på Tradera, och kanske köper något nytt, men det kan vara från vilken kollektion som helst. Och är det en äldre kollektion kan jag antingen köpa det till bra pris på Tradera, eller på outleten.


På en blogg jag läser som är helt inriktad på Odd Molly hade hon redan förbokat tio plagg från höstens kollektion och tänkte köpa några till. Jag kan förstå att man vill ha det senaste om man är så fokuserad på ett märke, men samtidigt kan jag inte det. Jag tycker ibland att det inte är så stor skillnad mellan de olika kollektionerna. Odd Molly har sin stil, kläderna är inte trendiga utan mer tidlösa vilket gör att åtminstone jag har svårt att se om något kommer från denna vårens kollektion, eller förra årets eller kanske förrförra årets. Kläderna är vackra, och det räcker för mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0