Modeinspiration


Hittade en lista på H&M Life som jag tänkte dela med mig av. Dom har listat några av 'de bästa modefilmerna någonsin':


Annie Hall, 1977

Diane Keatons maskulina kläder (hon lånade Ralph Laurenkläder från Woody Allens garderob) är fortfarande en av de starkaste unisex-lookarna någonsin.


Bonnie och Clyde, 1967

Filmen om två gangsters, med Faye Dunaway och Warren Beatty i huvudrollerna, blev ett alternativ till den tidens rådande hippiegarderob. Faye Dunaway – otroligt stilig i varenda scen – visade att basker och pennkjolar alltid ser toppen ut.


American Gigolo, 1980

Richard Geres garderob kom från Giorgio Armani och stilen innebar en ny riktning för herrmodet. Mer belevat, mer avslappnat.


En enda man, 2009

Om Mad Men var den mest omtalade 60-talsskildringen så var Tom Fords En enda man den mest idealiserade. Designern-som-blev-regissör tog all sin modekunskap och gjorde 60-talet till det härligaste av alla decennier.


Grey Gardens, 1975

Catwalken refererar ofta till denna dokumentär om två släktingar till Jackie Kennedy. Beale-kvinnorna bor i Grey Gardens i Hamptons i en slags förlorad värld. Men det är deras obrydda relation till mode och kläder – tröjor används som turbaner eller kjolar – som gjorde modevärlden så väldigt förtjust.


Frukost på Tiffanys, 1961

Audrey Hepburn som Holly Golightly är förmodligen en av 1900-talets allra mest ikoniska lookar – liten svart klänning och pärlhalsband. Själva definitionen av chic.


Barry Lyndon, 1975

Om du bara ska se en film som utspelar sig på 1700-talet som din modeinspiration, se den här. Supermodellen Marisa Berenson spelar den kvinnliga huvudrollen.


Sex and the City, 2008

Den första filmen om Carrie och tjejerna är omöjlig att inte ta med här. Fylld med haute couture-bröllopsklänningar, New York-stil och högklackade skor sammanfattar den en era.


Clueless, 1995

Alicia Silverstone spelar Cher i den här roliga komedin. Hon har en app som låter henne styla sig själv, långt före iPhonen ens var uppfunnen. Och hennes stil handlar helt om skotskrutigt möter high school-knästrumpor.


Susan var är du, 1985

Madonna skapade helt sin egen stil under 80-talet och i Susan var är du förvandlade hon den till en hitfilm.


Vilka av dessa filmer har du sett? Jag har sett Susan var är du, Clueless, Sex and the City, American gigolo. Jag tror jag har sett Breakfast at Tiffanys på TV någon gång för länge sedan, men de Audrey Hepburns look i den filmen så ofta refereras till, och Audrey Hepbrun som en av 1900-talets stora modeikon, vore det roligt att se den igen.



Kommentarer
Postat av: Anna @sweet life

Vilken kul lista, tack för den! ska absolut beta mig igenom den. Trevlig blogg! /Anna

2011-08-23 @ 10:58:49
URL: http://lesweetlife.blogspot.com/
Postat av: balansilivet

Visst är den kul :) Ska också se några av dessa filmer igen, och andra för första gången :) Gjorde även ett inlägg för flera månade sedan om de 50 bästa tjejfilmerna genom tiderna som de hade haft en omröstning om för x antal år sedan. I topp låg Stränder med Barbara Streisand om jag minns rätt. Oj, vad jag har gråtit till den filmen!

2011-08-23 @ 13:37:20
Postat av: Anna @sweet life

Oj, den har jag inte ens sett! det finns nog mycket bortglömt guld nedgrävt på filmfronten känner jag. Den listan ska jag också kika på vid tillfälle! :)

2011-08-24 @ 08:05:52
URL: http://lesweetlife.blogspot.com/
Postat av: CrimsonAnna

Moulin Rouge är ju också en film som inspirerade modet-den är fantastisk.

2011-08-28 @ 13:12:59
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: balansilivet

Ja, visst finns det många filmer som inspirerat modet väldigt mycket :) Moulin Rouge är en bra film med fantastiska kläder. Nicole Kidman är ju helt underbar.

2011-08-28 @ 14:23:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0